A Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet 2014.03.01-jén kezdte meg annak az európai uniós finanszírozású projektnek a megvalósítását, melynek célja nem csupán a településen élő hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása, így munkahelyek létrehozása, hanem hogy a szövetkezeti gazdasági tevékenység megismertetésével, népszerűsítésével ösztönözze és elősegítse a térségben az elérhető munkahelyek számának növekedését. A TÁMOP-2.4.3.D.2-13/1-2013-0195 azonosító számú, "Palóc linzer gyártása Érsekvadkerten" elnevezésű projekt 49 997 870 Ft összegű európai uniós támogatásban részesült. Ennek keretében olyan népszerű finompékáru -palóc linzer - gyártása történik, amelynek piaca biztosíthatja a projekt fizikai befejezését követően a hosszú távú fenntarthatóságot.
A projekt megvalósítása 2015.10.30-ig tart, melynek keretében megvalósul a gyártó üzem kialakítása, beszerzésre kerülnek a linzer gyártásához szükséges sütőipari berendezések. A projekt ideje alatt 11 fő - elsősorban - hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztató szövetkezet a program során több alkalommal valósít meg olyan, a település és a térség közönsége számára elérhető közösségfejlesztési akciót, melynek során a szövetkezet tevékenységét kívánják népszerűsíteni, így segítve elő a szociális gazdaság fejlesztését. A projekt során a munkavállalók a tevékenység végzéséhez szükséges képzésben vesznek részt, ahol olyan kompetenciákat szereznek meg, melyekkel más élelmiszer-ipari foglalkoztatóknál is elhelyezkedhetnek a későbbiekben.
A projekt lényeges eleme, hogy a program zárását követően továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a szövetkezetnek, így a munkatársak legalább 26 hónapig munkalehetőséget kapnak a projekt megvalósítása során. A gyártás során felhasznált alapanyagok beszerzésekor a helyi, kistérségi beszállítókra alapoznak. Ez tovább ösztönözheti a térségben a szociális gazdaságok létrehozását. Az üzem a tervezettek szerint megkezdte működését, a termékek kiskereskedelmi forgalomban is megvásárolhatók.

Választékaink:
Isler édes teasütemény választék:
  • Kakaós bevonóval (vegyes gyümölcsíz)
  • Fehér bevonóval (kajszibarack gyümölcsíz)
Linzer édes teasütemény választék:
  • Linzer édes teasütemény (kajszibarack gyümölcsíz)
  • Linzer édes teasütemény kakaós bevonó masszával (kajszibarack gyümölcsíz)
  • Kókuszos édes teasütemény linzer (vegyes gyümölcsíz)
  • Mákos édes teasütemény (szilvalekvár)