Linzer Napok az érsekvadkerti üzemben

A Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet 2015. április 24-én tartotta meg első alkalommal a TÁMOP-2.4.3.D.2-13/1-2013-0195 azonosító számú, „Palóc linzer gyártása Érsekvadkerten” című projektje keretében Linzer Napok elnevezésű programját, ahol a látogatók a projekt megvalósulásán túl a gyártó üzemet és a termékeket is közelebbről megismerhették.

A program elején Percsina Norbert igazgató elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Balla Mihály országgyűlési képviselőt kérte fel, aki elismerését fejezte ki és elmondta, mekkora jelentősége van a munkahelyteremtő kezdeményezéseknek. Hiszen a projekt keretében 11 fő 13 hónapos foglakoztatását vállalták, melyet a projekt befejezése után szintén 13 hónapig kötelesek fenntartani. A foglalkoztatottak későbbi munkavállalási lehetőségeit a program keretében szerzett képzettség is biztosíthatja.

Az eredményességet mutatja, hogy a tevékenység elvégzéséhez már további 2 fő munkavállaló felvételére volt szükség. A szövetkezet, mint termelő, kereskedelmi tevékenységet végző szervezet, további más, hasonló tevékenységet végző szervezetekkel való együttműködéssel elősegítheti a helyi, térségi gazdaság erősödését.

A szövetkezet képviseletében Pálmai Róbert Henrik, a szövetkezet egyik alapító tagja beszélt a szövetkezet megalakulásáról, tevékenységéről és további terveiről.

A projekt tartalmát, a megvalósítás előrehaladását a projektmenedzser mutatta be, ismertetve a tevékenységet, az eddig elért eredményeket. Kiemelte, hogy az Európai Unió által 49 997 870 Ft összegű támogatásban részesített projekt tartalma túlmutat azon, hogy a mai igényeknek megfelelő termelő berendezések beszerzése, üzem kialakítás és munkahelyteremtés történik. A program olyan tevékenységeket is tartalmaz, melyek a népszerűsítés, közösségfejlesztés eszközével további szervezeteket ösztönözhetnek hasonló programok megvalósítására.DSCF6231 DSCF6235 DSCF6240

Elindult honlapunk!

Örömmel értesítjük kedves látogatóinak, hogy a mai nappal elindult honlapunk és facebook oldalunk!